Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztéseink:

Beri-Dent Bt.
projekt címe: Fejlesztés és beruházás a Beri-Dent Bt-nél
támogatás összege : 7.217.700 Ft
támogatás mértéke (%-ban): 50%

A projekt tartalma:
A beszerezni kívánt fogászati kezelőegység a kezelések helyszínéül szolgál, az implantációt, valamint az egyéb fogászati kezeléseket ebben a székben végezzük. A jelenleg használt székkel szemben az új kezelőegység sokkal ergonomikusabb kialakítású, amely a beteg komfortérzetét növeli. A szék 8 munkapozicióval, valamint 3 szervíz funkcióval rendelkezik, amely a kezelés hatékonyságát jelentősen növeli. Nagy hangsúlyt fektettek az egységkészülék kialakítása során a fertőtlenítő rendszer tökéletesítésére, mivel ez a kezelőegység már belső fertőtlenítő rendszerrel rendelkezik, amely kiemelkedő jelentőséggel bír a rezisztens kórokozók által okozott fertőzések megelőzésében. A kezelőegység megvilágítása sokkal korszerűbb, energiatakarékosabb LED-es izzókkal biztosított, mint a jelenlegi hagyományos izzós kezelőegységé. Az egységkészülék szénkefementes fényes mikromotorral rendelkezik, reciprok mozgásokat végez, amely innováció a gyökérkezelés kivitelezésében. A gyökérkezelés korszerűbb ellátása érdekében 1 db Apex-lokátorral is fel van szerelve a kezelőegység, hozzájárul a gyökércsatorna hosszának precízebb, pontosabb meghatározásához, amely hatékonyabb, gyorsabb, pontosabb, megbízhatóbb munkavégzést biztosít.
Az autokláv a sterilizálás alapeszköze. Az új típusú autoklávok már üreges testek tökéletes fertőtlenítésére is alkalmasak, amelyekre még a korábbi autoklávok nem voltak képesek. Az üreges eszközök ilyen módon való fertőtlenítése elengedhetetlen az implantáció során. Az új autokláv olyan porttal rendelkezik, amely a fertőtlenítés automatikus dokumentálására alkalmas, lehetővé teszi a folyamatos ellenőrzését a higiéniának, a precíz, pontos munkavégzésnek.
A kiválasztott lézer készülék nagy teljesítményű, alkalmazható a szájsebészetben, használatának erősségétől függően multifunkciósan használható mind vágásra, mind terápiás célra, fogfehérítésre is. Ennek a korszerűbb lézer készüléknek a használatával nagy mértékben növelhető az egységidőn belül ellátható betegek száma, a munka minősége is.
A cég jelenleg nem rendelkezik sebészi (implantológiai) motorral, mely nélkülözhetetlen eszköze a „fogbeültetésnek”.

projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.18.
projekt azonosító száma : GINOP-2.1.8-17-2017-01019